.

.

Juried Инженеринг CD4029BE CD4029 CMOS Presettable Нагоре/Надолу Контра IC Breadboard-Friendly НАТОПИ-16 (1 Парче)

Juried Инженеринг CD4029BE CD4029 CMOS Presettable Нагоре/Надолу Контра IC Breadboard-Friendly НАТОПИ-16 (1 Парче)

DEN 46.80

Залиха
Достапно за вашата нарачка

Средна брзина на работа.. 8 MHz (typ.) @ CL = 50 pc и VDD–ССОУ = 10 V, Мулти-пакет паралелно тактовата фрек за синхрони голема брзина излез одговор или бранување тактовата фрек за бавно часовник текст подемот и падот времиња, Максимална текст струја од 1 µA во 18 V над полн пакет-температура опсег; 100 n A во 18 V и 25°C. "Претходно Овозможи" и индивидуални "Џем" влезови се обезбедени, Бинарни или деценија нагоре/надолу за пребројувањето, 5-V, 10-V, и 15-V параметрска рејтингот.BCD излези во декадата на владата, 100% тестирани за quiescent тековни во 20 V, Стандардизирани, симетрични излез карактеристики, ги Задоволува сите барања на JEDEC Некаков Стандард Број 13 B, "Стандардни Спецификации за Опис на" Б "Серија CMOS Уреди".Бучава маргина (full package-температура опсег) = 1 V во VDD = 5 V, 2 V во VDD = 10 V, 2.5 V во VDD = 15 V. Апликации : Програмабилни бинарни и декадата за пребројување на гласовите/фреквенција синтисајзери-BCD излезниот Аналоген во дигитален и дигитални да аналогна конверзија Нагоре/Надолу бинарни пребројување на Големината и знак генерација Нагоре/Надолу деценија пребројување Разлика пребројување на гласовите.На CD4029 B се состои од четири-фаза бинарни или BCD деценија нагоре/надолу се спротивстави со одредби за изгледот-напред носат во двата начини на броење.На си што се состојат од еден СААТ, НОСАТ-IN (ЧАСОВНИК ОВОЗМОЖИ), БИНАРНИ/ДЕЦЕНИЈА, ГОРЕ/ДОЛУ, ПРЕТХОДНО се ОВОЗМОЖИ,, а четири индивидуални ЈАН сигнали, Q1, Q2, Q3, Q4 и врши сигнал, се даваат излезни резултати.Висок ПРЕТХОДНО им ОВОЗМОЖИ на сигнал овозможува информации за ЏЕМ ВЛЕЗОВИ да се претходно наместени за контра за било која држава asynchronously со часовникот.Ниско на секоја ЏЕМ линија, кога ПРЕТХОДНО-ВКЛУЧЕНО сигнал е висока, ресетира шалтер на своите нула брои.Бројачот напредни една точка на позитивната транзиција на часовникот кога се НОСАТ ВО и ПРЕТХОДНО ENALBE сигнали се ниски.Напредок е инхибирана кога НОСАТ ВО или ПРЕТХОДНО им ОВОЗМОЖИ на сигнали се високи.Го НОСАТ НАДВОР сигнал е вообичаено висока и оди ниско, кога контра достигнува својот максимум брои во НАГОРЕ или режим на минималната се брои во ДОЛУ режимот предвидени НОСИ-ВО сигналот е слаба.Го НОСАТ ВО сигнал во ниска држава на тој начин може да се смета за еден ЧАСОВНИК да се ОВОЗМОЖИ.Го НОСАТ ВО терминалот мора да биде поврзан со ССОУ кога не е во употреба.Бинарни пребројување на гласовите е постигнато кога БИНАРНИ/ДЕЦЕНИЈА текст е висока; контра точки во декадата на чекање кога БИНАРНИ/ДЕЦЕНИЈА текст е на ниско ниво.Контра брои до кога НАГОРЕ/НАДОЛУ текст е висока, и надолу кога НАГОРЕ/НАДОЛУ текст е на ниско ниво.Повеќе пакети можат да бидат поврзани во ниту еден паралелно-тактовата фрек или бран-тактовата фрек аранжман.Паралелно тактовата фрек обезбедува синхрони контрола и оттука побрз одговор од сите пребројување на излези.Бран-тактовата фрек овозможува подолго часовник текст подемот и падот пати.

Кон својствата

Најдобри предлози во категоријата